Jouluiset piparkakun maut ja bonuksena vielä ihanat tuoksut kotiuunista.
Piparin makuinen jouluinen kuivakakku tuorejuustokuorrutteella ja karpaloilla
100 g voita
1 dl muscavado sokeria
1 dl tummaa siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
2 tl soodaa
1 dl maitoa
1 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
1 tl jauhettua neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
kuorrute:
1 prk (200 g) tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
koristeluun
karpaloita
tomusokeria
Lämmitä uuni 160 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri.
Lisää siirappi ja huoneenlämpöinen kuutioitu voi ja sekoita.
Sekoita kuivat aineet hyvin keskenään ja lisää noin puolet erissä taikinan joukkoon. Lisää maito ja loput kuivista aineista. Sekoita hyvin.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla n. 30-35 minuuttia ja anna jäähtyä. Voit testata kakun kypsyyttä: kakku on valmis kun taikina ei enää tartu liiemmin puutikkuun kiinni.
Sekoita kuorrute – tomusokeri siivilöidään joukkoon.
Kuorruta kakku ja koristele karpaloilla ja tomusokerilla.
Veikkauksen kanavalla julkaistaan arkiston kätköihin kadonneita mainosfilmejä, juhlistetaan veikkausvaroin tuettuja kohteita sekä esitellään uusimmat pelit ja tapahtumat.
Tilaa kanava!
Tykkää Facebookissa:
Seuraa Twitterissä: