loka 27, 2023
13 Views

Helsinki ilmasta: Pasilan veturitallit

Written by
BitStarz

Minimi talletus

20 €


Bonukset

$1500 + 150 FS


Luokitus

PELLA NYT
Bingo

Minimi talletus

20 €


Bonukset

500 + FS


Luokitus

PELLA NYT
BitStarz

Minimi talletus

20 €


Bonukset

500 + FS


Luokitus

PELLA NYTTähän tulee uusi Keski-Pasilan asuinalue, mutta ei ihan vielä. Toistaiseksi vanhat Veturitallit saavat olla rauhassa omalla hiljaisella tasangollaan keskellä Pasilaa.

”Pasilan rautatieaseman eteläpuolella sijaitsevat Pasilan veturitallit. Veturitalleja on rakennettu monessa vaiheessa vuodesta 1899 lähtien. Laajimmillaan ne olivat 1950-luvun alkupuolella. Punatiilestä rakennetut veturien tallit kiertyvät rakennuksen keskellä olevan kääntölavan ympärille. Kahta talliyksikköä yhdistää kolmikerroksinen konttorirakennus. Vastaavan tyylisiä tiilisiä veturitallirakennuksia on säilynyt maassamme usealla paikkakunnalla, mutta Pasilan veturitallit ovat Suomen suurin ja arkkitehtonisesti arvokkain veturitallikokonaisuus. 1990-luvulla konepajan toiminta siirrettiin muualle ja teollisuusrakennukset suojeltiin.

Toralinna on pitkä kolmikerroksinen punatiilirakennus Pasilankadulla. Se rakennettiin rautatieläisten asunnoiksi vuonna 1899. Aikoinaan siellä asuivat veturinkuljettajat ja -lämmittäjät perheineen. Toralinna on arkkitehti Bruno Granholmin suunnittelema. Toralinnan pihapiiri muodostaa kokonaisuuden, johon kuuluu myös pienempiä puurakennuksia sekä komeat lehmuskujat. Yli satavuotias yhteisö tunnetaan myös nimillä kivimuuri ja stenari. Talo jäi tyhjilleen 1980-luvun puolivälissä, kun VR ei enää tarvinnut sitä. Kunnostettu rakennus kuuluu nykyisin Pasilan suojeltuun ratapiha-alueeseen ja on edelleen asuinkäytössä. ”

Videon musiikki: The Lost World by Epic Soul Factory

Video on julkaistu Creative Commonsin Nimeä-Epäkaupallinen-Jaa Samoin 3.0 -linsenssillä. Lisätetoja

Mistä haluaisit nähdä Helsinki ilmasta -videon? Ehdota paikkaa, saatamme jonain kauniina päivänä käydä kuvaamassa suosikkikohteesi.

Ja kyllä, meidät voi myös palkata keikalle.

Article Categories:
Video

Comments to Helsinki ilmasta: Pasilan veturitallit

  • Tätä Pasilan asemanseutua katsoessa pukkaa lähes nostalgiaa mieleen, kun juuri muutama päivä sitten avattiin kaupunkikeskukseksi tituleerattu Mall of Tripla tuossa Pasilansillan kupeessa ja tornitaloja on noussut vanhan ratapihan tilalle.

    MRantanenVideot 27 lokakuun, 2023 12:10 am Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *