Loppuvuoden juhlahetkien juhlava herkku on pavlova. Tässä maistuu hienostuneesti espresso.
Jouluinen espressopavlova viikunoilla.
Pavlova pohja:
4 valkuaista
2,5 dl ruokosokeria
2 tl maissitärkkelysjauhoja
1 tl omenaviinietikkaa
1 tl espressojauhetta
2 dl kermaa
2 dl kreikkalaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
viikunoita
2 rkl balsamicoa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
Erottele huolellisesti valkuaiset ja keltuaiset. Varmista että välineet ovat puhtaita ja kuivia.
Vatkaa valkuaiset höttöiseksi vaahdoksi.
Jatka vatkaamista ja lisää puolet sokerista hiljalleen joukkoon. Sekoita loput sokerista ja maissitärkkelysjauhot ja lisää vaahtoon.
Jatka vatkaamista kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkkää, aikaa menee noin 5 minuuttia.
Lisää omenaviinietikka ja vatkaa vielä hetki.
Muotoile kaksi pyöreää pavlovapohjaa leivinpaperin päälle.
Paista pavlovapohjia uunin alatasolla 125 asteessa noin 1 tunti 15 minuuttia. Sammuta uuni, mutta älä aukaise uuninluukkua vaan anna pavlova pohjien jäähtyä uunissa.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja mausta vaniljasokerilla.
Sekoita balsamico ja hunaja.
Laita pavlovapohja tarjoilualustalle ja laita päälle vaahtoa, viikunalohkoja ja hunajabalsamicoa. Aseta toinen palvovapohja päälle ja toista koristelut.
Veikkauksen kanavalla julkaistaan arkiston kätköihin kadonneita mainosfilmejä, juhlistetaan veikkausvaroin tuettuja kohteita sekä esitellään uusimmat pelit ja tapahtumat.
Tilaa kanava!
Tykkää Facebookissa:
Seuraa Twitterissä: